Workshops

Workshops & trajecten voor volwassenen.

Wat zijn de mogelijkheden?

The path of the priestess / diepgaand transformatietraject
Connecting with your dark & light side
With the power of the horse
 
Voor die vrouw die voelt en ziet en er meer duidelijkheid in wil. Voor die vrouw die haar sensitiviteit en daadkracht in balans wil brengen en verder ontwikkelen. Voor die vrouw die weet wat er nodig is voor het grotere geheel en dit talent verder wil ontwikkelen om het dan in te zetten. Voor de vrouw die voelt dat ze haar pad moet laten kruisen met paarden. Voor die vrouw die wil handelen vanuit haar intuïtie en de flow. Voor die vrouw die in haar leiderschap wil gaan staan. En misschien heel verrast zal zijn dat leiderschap niets met dominantie te maken heeft.
 
Door geregeld samen te komen met een vaste groep vrouwen creëren we een diepe intense band met elkaar en de kudde. Door dit samenzijn en even uit de ratrace te gaan wordt onze connectie met de natuurlijke flow van het leven en de natuur Her en Ver-Innerd. Deze dagen geven we ons over aan het ritme van de natuur. We leren stap voor stap om ons in te tunen op ons gevoel. We scherpen onze intuïtie door ons steeds af te stemmen op de flow. Tijdens dit traject ga jij automatisch een transformatie in jezelf voelen en opmerken.
 
Wat komt er aan bod:
– ademhalingsoefeningen en lichaamsoefeningen.
– verbinden met je lichaam en voelen in je lijf.
– beweging van hoofd naar lichaam.

– balans tussen denken, voelen & doen.
– healingsessies op de 4 niveau’s, waarin we werken rond jouw blokkades. 
– coachingsessies tussen de paarden.
– luisteren naar je intuïtie.
– energie leren voelen en inzetten.
– healingoefeningen bij elkaar en de paarden.
– gronding, in je lijf zakken.
– overgave leren toelaten en controle loslaten
– duidelijke spiegels oa: grenzen, disconnectie, verbinding, angsten, relatie dynamieken,…
– werken rond triggers (je krijgt duidelijke spiegels van de ganse omgeving)
– systeemopstellingen bij de paarden
– in sneltempo transformatie ervaren
– spelen met de paarden (we houden de balans tussen diepgang & spelen).

We starten het traject met duidelijk begeleide oefeningen om stilaan meer en meer over te gaan naar het volgen van de FLOW en te handelen vanuit de EIGEN intuïtie. 

Traject:
We komen van februari t/m juni acht dagen samen met de groep. Dit telkens van 09u30 tot 16u30. We starten een WhatsApp groep op, waarin we elkaar gedurende deze periode kunnen steunen en begeleiden.

Kostprijs:
2000 euro (excl. btw). 
Inbegrepen: traject, what’s app groep, lichte lunch, thee & water, gezonde tussendoortjes. Het intakegesprek hiervoor gratis. We makken kennis met elkaar en voelen samen uit welk traject voor jou als deelnemer geschikt is. 

Voetnoot: dit traject is een intensief traject dat je uitnodigt om diep binnen in jezelf te gaan. Er gaan momenten zijn dat het je uiterste moed gaat vragen. Net dat maakt de reis zo mooi. En hetgeen je daarna vindt zo kostbaar. Daarom is het belangrijk dat je dit 100% vanuit je hart en vanuit een zuivere intentie voor jezelf wil doen… 

Info & inschrijven: ruth@equispirit.be

Prijs (excl. btw)
€ 2000
Door de huidige omstandigheden (corona, fitnesscentra gesloten, hobby’s die wegvallen, enz.) opent Equi Spirit de deuren voor de gezondheidsfanaten onder jullie. We bieden een Outdoor Work Out aan waarin je gezondheid, je conditie, je spieren en je immuunsysteem een serieuze boost krijgen. En dit tussen de paarden!
 
DE OUTDOOR WORK OUT:
Elke ochtend worden de hooinetten gevuld en ook de mest in de paddock wordt geschept. Dit is onze dagelijkse ochtendroutine waarin we jullie vanaf nu graag willen betrekken. Mestscheppen is een goeie manier om je conditie en spieren te trainen, om je hoofd leeg te maken én het is nog leuk ook, want je kan o.a. gezellig tetteren. 😉
 
BOOST JE IMMUUNSYSTEEM – COVID:
Omdat je buiten werkt, krijgt je immuunsysteem sowieso een boost waardoor je minder vatbaar bent voor ziektes. Met een rondzwervend virus als corona, is dat wel belangrijk. Vandaar ook deze aanbieding.
 
PRAKTISCHE INFO:
– Inkomprijs: 8 euro p.p
– Aantal: max. 3 personen
– Thee & voeding zelf meebrengen
– Warme kledij + regenkledij
– Regenlaarzen + warme kousen
– Ruth en/of Steffi zal ook aanwezig zijn om het paardengedeelte te begeleiden.
 
DATA:
(telkens vanaf 9u tot ongeveer 11u. Afhankelijk van het werk):
– maandag 18 januari
– dinsdag 19 januari
– woensdag 20 januari
– donderdag 21 januari
– dinsdag 26 januari
– donderdag 28 januari
– maandag 1 februari
– dinsdag 2 februari
– woensdag 3 februari
– donderdag 4 februari
 
Dus… LET’S BOOST OUR HEALTH TOGETHER! En kom tegelijkertijd ook kennismaken met onze plek en de kudde paarden! 🙂
 
Inschrijven via steffi@equispirit.be. Vol is vol!
 
Liefs,
Ruth, Steffi & de kudde
 
Prijs:
€ 8
Ontwikkel jouw grootste kracht: die van je HART en je eigen INTUÏTIE.
 
Drie voormiddagen gaan we op avontuur met een kudde paarden die in harmonie samenleeft.
In deze bizarre, wondermooie tijd worden we uitgenodigd om niet meer te luisteren naar alle stemmen buiten ons. Maar om te leren vertrouwen op onze eigen stem, ons buikgevoel, onze intuïtie. Deze stem staat soms haaks op alle overtuigingen in ons hoofd en de maatschappelijk aanvaarde overtuigingen. Onze intuïtieve stem is de stem van ons hart. Een taal van voelen.
 
Drie voormiddagen zorgen we samen voor de kudde en leren met eenvoudige oefeningen de taal van ons hart.
Dit evenement is ideaal als aanloop naar een langer traject om zo vertrouwd te raken met de kudde, met energiewerk en met Equi Spirit.
 
Data: Maandag 25, woensdag 27 en vrijdag 29 januari. Telkens van 9u tot 12u.
 
Max 3 personen (volledig Coronaproof in de gezonde buitenlucht).
 
Kostprijs: 188€
 
Aanbod:
* ademhalings- en lichaamsbewustzijnsoefeningen
* mest scheppen (om meer in je voelen en lichaam te zakken)
* voorstelling kudde
* voorstelling werking Equi Spirit en Ruth
* energiewerk
* healing
 
Prijs
€ 188
 

Een winterse covid-proof buiten-sessie op zaterdag 30 januari in de voormiddag – in kleine groep (max 4 mama’s + 4 kinderen) – o.l.v. Dr. Karen Smets – om terug contact te maken mét en te leren vertrouwen op onze intuïtie om zo de hechting met ons (ongeboren) kind te versterken

Lieve mama’s,

Voelen jullie dat soms ook, dat sterke moederinstinct, jouw krachtige buikgevoeldat je influistert wat jouw baby je wil vertellen, wat je kind op dat specifieke moment nodig heeft… maar dan plotsword je overmand door twijfel, je hoofd neemt over en checkt of wat je intuïtie je ingeeft, wel strookt met de geldende richtlijnen omtrent goed moederschap én liefst ook nog eens met alle (goed bedoelde adviezen) van familie en vrienden. Je ziet door het bos van regels en adviezen de bomen niet meer, je gaan dan maar tegen je buikgevoel in, je wordt er zelf ongelukkig van en je baby/ kind lijkt er precies ook niet echt vrolijker van te worden.

In de 18 jaardat ik werkzaam ben als arts, heb ik steeds interesse gehad in beleving van het moederschap en de hechting tussen moeder en kind. Ik heb héél veel mama’s gezien die tegen hun eigen intuïtie in (en laat me eerlijk zijn, ik hoor ook bij die mama’s maar heb ondertussen ook al wat kunnen bijschaven 😉), alle mogelijke balletjes van huishouden doen, moeder zijn, partner zijn, werknemer zijn, vrouw zijn, enz. tegelijkertijd in de lucht probeerden te houden. Dit leidt ertoe dat we te veel “in ons hoofd zitten” en de connectie kwijt zijn met wat de natuur ons heeft meegegeven, nl. “intuïtie” of “buikgevoel” of “moederinstinct” of hoe je het ook wil noemen. Voor alle duidelijkheid: dit is ZEKER GEEN verwijt naar deze mama’s toe, het is onze maatschappij die de omstandigheden crëeert waardoor wij als mama’s ons zo gaan gedragen. De enige reden waarom we dit gedrag vertonen, is om te kunnen overleven in de huidige context.

In onze maatschappij worden kennis en wetenschap hoog in het vaandel gedragen en dat is zeer terecht. Hierdoor is b.v. onze geneeskunde enorm geëvolueerd en kunnen we mensenlevens redden daar waar dit vroeger (en dan nog niet eens zo heel lang geleden) ondenkbaar was. Het jammere is dan de balans momenteel teveel naar deze ene kant overhelt en weinig of geen ruimte laat voor gevoel en intuïtie. Nochtans is er niks “zweverigs” aan intuïtie. Het is juist dankzij dit instinct of buikgevoel van onze voorouders, dat zij op heel veel cruciale momenten gezorgd hebben voor de overleving van onze soort. Het lijkt me dus dat intuïtie helemaal niet zo’n ondergeschikte plaats verdient. Het is alleen wel moeilijk meetbaar of vast te leggen volgens de gangbare processen van de huidige wetenschap.

Nu Covid nog eens extra bijdraagt aan het ontkoppeld geraken van ons buikgevoel, is voor mij een heel duidelijke grens bereikt. Ik wil als arts mijn steentje bijdragen om deze balans terug in evenwicht te brengen en voor mij is er niks mooiers en krachtigers dan te beginnen bij het begin: de band tussen moeder en kind. Ik wil mama’s ondersteunen in het terug contact maken mét en te leren vertrouwen op hun buikgevoel als het op de zorg voor hun (ongeboren) kind aankomt. En hier is de wetenschappelijke evidentie niet te negeren: een veilige (en dus ook authentieke) hechting tussen moeder en kind voorkomt kleinere en grotere psychische en gedragsproblemen zowel op kinderleeftijd als op volwassen leeftijd. Waarom als maatschappij dan hierin niet méér investeren?

Heb je zin om mee te doen aan de sessie en zo je eigen steentje bij te dragen aan het in evenwicht brengen van de balans? Stuur me een mailtje: karensmets@hotmail.com

Heb je eerst nog vragen over wat we juist gaan doen of over wie ik ben? Stuur me gerust ook een mailtje of stuur me je gsm-nummer door, dan neem ik contact met je op.

VOOR WIE: zwangere mama’s met hun kindje in de buik, mama’s met (pasgeboren) baby’s, mama’s met peuters, mama’s met kleuters, mama’s met een kind in de lagere school (helaas moet ik de grens trekken tot max 11 jaar o.w.v. Covid) (groepje van max 4 mama’s + 4 kinderen)

WAT GAAN WE DOEN: er is geen strak programma, omdat ik net wil werken vanuit wat op dat moment “nodig” is, maar het zal er ongeveer al volgt uitzien:

  • Kennismaking: iedereen die wil, is uitgenodigd om haar eigen reden van deelname toe te lichten
  • Oefening om even te landen in ons lichaam en vervolgens van hieruit in verbinding te gaan met ons kind (en niet vanuit ons hoofd deze keer 😉)
  • We maken gebruik van het terrein en de paarden om deze verbinding te versterken: een wandeling op het terrein, al dan niet tussen de paarden, strelen of borstelen van de paarden,…
  • Terugkoppeling in de groep
  • Afsluiten

BENODIGDHEDEN:

  • warme kledij voor jezelf en je kind
  • een dekentje om op te zitten of rond je te wikkelen
  • verzorgingsmateriaal en voeding voor je kind indien nodig

DUUR: De sessie gaat door op zaterdag 30 januari in de voormiddag. Omwille van covid zal dit ook buiten doorgaan, maar ik denk dat dit nét ook extra krachtig is. We maken de sessie niet langer dan 2u. Warme drank wordt voorzien. 

Prijs 
€ 65

Word Horse Intuitive Coach. 
Start jouw eigen plek, leef je intuitie & deel je talent.

Droom jij van een eigen plek? Een plek zoals Equi Spirit?
Tijdens een groeitraject kom je terecht in een kleine groep gelijkgestemden met dezelfde droom. Jullie draaien mee in een reeks kinderkampen en worden gedurende deze periode persoonlijk begeleid door Ruth. Dit traject geeft jou een stevige basis mee die je nodig hebt om een eigen plek te starten. En een duwtje in de rug…

Kind & paard als spiegel
Paarden en kinderen zijn geweldig in spiegelen. Ze nodigen je uit om je volle kracht en intuïtie in sneltempo te ontwikkelen. Door mee te draaien met kinderkampen kom je terecht in een gigantische bewustzijnspurt.

Word zelf paardencoach
Ruth D’haese geeft jou de tools mee die ze na 12 jaar ervaring heeft opgebouwd.  Je werkt met paarden vanuit verbinding en je leert om gronding, energie, lichaamstaal en intuïtie in te zetten voor je eigen succes.

Equi Spirit Coach Certification
Na een groeitraject ontvang je een Equi Spirit Coach Certification, waarmee je als paardencoach aan de slag kan. Ook nadien blijven we in verbinding zodat je steeds een basis hebt om op terug te vallen.

Wat komt aan bod?
* je draait mee met onze kinderkampen tijdens de vakanties, waarin je door Ruth persoonlijk wordt begeleid.
* Je ontwikkelt je intuïtie en leert energie voelen en inzetten.
* je ontdekt je talent maar ook je valkuilen. 
* je leert je talent in te zetten en komt automatisch meer in je eigen kracht te staan. * je komt terecht in een bewustzijnsspurtje.
* je leert op een andere manier met paarden werken en op een andere manier naar paarden kijken.
* je leert de kracht van energie, intuïtie & lichaamstaal. 
* Naast een opleiding als coach, krijg je healingsessies op 4 verschillende niveau’s: mentaal, emotioneel, fysiek & energetisch/spiritueel.
* na een traject is er steeds de optie om blijvende ondersteuning aan te vragen.
* verbinding en ondersteuning via WhatsApp groep met de deelnemers.
 
Hoe gaan we te werk?
In mei komen we een dag samen met de groep voor een kennismaking met elkaar en de kudde, oefeningen rond lichaamsbewustzijn en je krijgt info over de zomerkampen en jouw traject.
 
In juni starten we met twee halve dagen (onderling af te spreken binnen de groep). Je verzorgt hier mee de kudde, zodat je de paarden en hun talent leert kennen. Je krijgt ook oefeningen rond innerlijke rust, energie voelen, je lichaam inzakken en verschillende coachingsoefeningen met de kudde.
 
In juli & augustus draai je vollenbak mee met de kinderkampen. Je krijgt hierin een stevige basisopleiding mee zodat jij klaar bent om een eigen plek te starten. Tijdens het kamp is er steeds de optie om te blijven slapen. Je kan ook samen koken met de andere deelnemers, maar je zorgt wel zelf voor alle maaltijden…
 
Tijdens dit traject krijg je een opleiding als Horse Intuïtieve Coach, maar kom je tegelijkertijd ook terecht in een gigantische transformatie. Want ook jij gaat de diepte van jezelf mogen induiken… 😉
 
Na het groeitraject op Equi Spirit, komt Ruth jou 1 dag begeleiden op jouw eigen plek. Heb je nog geen plek? Geen paniek. Dan kunnen we hier onderling een ander alternatief voor zoeken dat voor beide partijen goed voelt. Ook na een groeitraject is de optie om je aan te sluiten bij ‘The White Socks Tribe’, een groep met gelijkgestemden en alle voorgaande deelnemers, waarin we elke maand blijven samenkomen. 
 

De dames van het eerste groeitraject zijn na 2 maanden intensieve opleiding ondertussen begonnen met hun eigen plek. 

Kostprijs:
2500 euro (excl. btw.). 

Bij interesse stuur mij een mailtje: ruth@equispirit.be.
 
Prijs (excl. btw)
€ 2500
Wauw. Zo veel verbondenheid gevoeld in zo'n korte tijdsspanne! Allemaal dames met zulke spirituele talenten en gaven. Zo veel emoties en indrukken om te delen met elkaar. Onze spirituele gids Ruth en haar wonderkudde...wauw....nooit gedacht dat dit weekend zo intens zou zijn. Ik heb enorm veel geleerd en veel spiegels gekregen waar ik mee aan de slag kan gaan.
Sophie
deelneemster
De workshop die ik volgde bij Equi Spirit was een ware verademing. Beladen onder de stress toegekomen en veel lichter na de 2-daagse. Door de talenten die Ruth bezit heb ik nieuwe inzichten opgedaan, geleerd hoe je met angst kan omgaan en er sterker door worden. Ik voelde mijn energie terug stromen. Deze workshop is niet vergelijkbaar met vele anderen, de belangrijkst factor is het talent van Ruth en haar begeleiding. Nu 2 weken later voel ik nog steeds de voordelen ervan en ben ik mij bewuster van mijzelf en de wereld rondom mij. Ik kan niet wachten tot er een vervolg komt. Dit is een aanrader voor iedereen.
Mia
Deelneemster