“Ik laat mij leiden door de krachten van het universum, ik maak contact met mezelf, met de aarde en de hemel, met de deelnemer en met de kudde en dan begint onze dans. Met de vraag en de energie van de deelnemer, zoeken we samen, stellen we ons open…. Voor het antwoord van de kudde.”

Paardengewenning

Samen zijn met deze prachtige, krachtige dieren heeft een zeer gunstig effect op zowel lichaam, geest, emoties en ziel. Dit samen zijn kan zijn, tussen de kudde zitten en/of mediteren, een paard borstelen, aan de hand wandelen of op de rug zitten. Uw hartslag verlaagt, uw serotonine (gelukshormoon) gehalte stijgt en u zal zich veel rustiger en gelukkiger voelen. En misschien wordt u wel een inzicht in uzelf rijker.

Grondwerk

Nu gaan we samen op weg door middel van grondwerk. We projecteren zowel ons fysieke als ons innerlijk 'zijn' op de paarden. Het paard wordt zo onze spiegel. Dankzij deze spiegel krijg je meer inzicht in hoe je je werkelijk voelt en valt het masker af. Maw je mag de stralendste glimlach hebben als daaronder verdriet schuilt zal een paard hier door zien en je dit duidelijk maken. En zo leer je ook om trouwer te luisteren naar je werkelijke emoties en die ook te laten zijn ipv die te verstoppen.

Systemisch coachen

Zoals paarden met andere paarden samenleven ,zo leven ook wij mensen samen met andere mensen. Dit is zo binnen ons gezin, familie, werk en ons sociale leven. Dit noemen we een systeem. Je kan paarden inzetten om iemand of een situatie vanuit dit systeem te vertegenwoordigen. Zo krijg je inzicht in waarom bepaalde situaties zich steeds maar herhalen, zodat je die beperkende band kan verbreken. Daardoor creëer je ruimte in jezelf en zo meer vrijheid.

Ik merk tijdens een sessie dat deze 3 gebieden dikwijls samenvloeien. Samenzijn met paarden vraagt een bereidheid om naar jezelf te kijken. Meer inzicht in je ‘ego’ motieven zorgt dat het ego (je kritische stem) kleiner en minder sterk word. Wat dan weer zorgt voor een groter gevoel van vrijheid en op die manier je eigen ‘zelf’ waarde vergroot. Zo stroomt er meer liefde.

Waar ik heel duidelijk voor wil staan is dat mijn paarden vrij zijn, zij kunnen dus weigeren een sessie mee te doen, of aangeven tijdens een sessie dat het genoeg is. Dit word steeds gerespecteerd!

Wat kunnen wij u aanbieden?

Vergroot je zelfvertrouwen en innerlijke rust door de verbinding met jou eigen voedingsbodem aan te gaan. In een veilige, vrije omgeving ontdek je op een zachte, krachtige manier jouw verborgen talenten.

"Als je hier bent gekomen om mij te helpen, dan is dat verloren tijd, maar als je bent gekomen omdat jouw bevrijding met die van mij is verbonden, laten we dan samen werken."
aboriginal vrouw