Coaching en/of paardenfun voor kinderen & tieners

Equi Spirit begeleidt kinderen & tieners in persoonlijke groei, bewustwording en het verbeteren van sociale & emotionele vaardigheden. Ook kids met ADHD, ASS, OCD, ADD, hoogsensitiviteit, hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, hechtingsproblematiek, driftbuien en ander “out-of-the-box gedrag” kunnen bij Equi Spirit volledig thuiskomen. 

Tijdens individuele coachingsessies gaan we met jouw kind/tiener aan de slag om te werken rond persoonlijke thema’s zoals o.a. laag zelfbeeld, onzekerheden, angsten, trauma, pestgedrag, woedeaanvallen, depressiviteit enzoverder. Tijdens deze sessies werken we samen met een paard van de kudde. 

Daarnaast bieden we ook funmomenten & vakantiekampen aan waar je kind/tiener gewoon heerlijk kan spelen met de paarden en helemaal zichzelf kan zijn. We volgen hier vooral de flow (= wat zich aanbiedt in het moment) en dagen jouw kind/tiener uit om zijn of haar creativiteit te laten spreken. Ons motto is: “niets moet, alles mag”. Vanuit ware verbinding komt altijd actie. 

Activiteiten die plaatsvinden: paarden borstelen, aan de hand wandelen, in de hooibak liggen, grondwerk, op de rug zitten, trampoline springen, in de vijver duiken, met de honden ravotten, gaan wandelen, fantasiespelletjes spelen, mediteren, of een ander creatief idee dat komt opborrelen. 

Door te verbinden met paarden leren kinderen/tieners te vertrouwen op hun gevoel en intuïtie. Ze krijgen meer inzicht in hun talenten en hun eigen unieke kracht. Kortom, Equi Spirit is de ideale groeiplek voor jouw kind of tiener

De kids, onze pareltjes die rechtstreeks van de hemel komen. Zij zijn mijn grootste drijfveer om mee te werken aan de ‘nieuwe’ aarde.

Deze ‘nieuwe’ aarde is een planeet waar ieder mens en kind genoeg van zichzelf houdt om gelukkig te zijn. Waar een kind zich niet begint te ‘vervelen’ en daardoor te pesten, maar steeds uitgedaagd word om nieuwe dingen te ontdekken. Wat niet inhoud dat verveling ook heel nuttig is voor de creativiteit. Waar een kind mag ‘Zijn’ en is niets ‘Moet’ doen.

Ik weet dat deze wens er niet staat van vandaag op morgen, maar ik wil heel graag bijdragen aan deze verandering door kinderen hun eigenwaarde te helpen vinden en vergroten. Ik laat kids graag samen zijn met paarden op een anderen manier dan de conventionele, waarbij ik me laat leiden door de creativiteit van het moment.

Als ik zie hoe kids hun oogjes beginnen glinsteren doordat ze met een wezen van 400kg leren omgaan, dan lacht mijn hele wezen. Als ik zie hoe een kind zijn of haar traantjes kan laten vloeien in de manen van een paard, dan glimlacht mijn hart en voel ik grote tederheid. Als ik zie hoe een kind zijn of haar grenzen leert aangeven en voor die grenzen gaat staan, dan voel ik kracht. Als ik zie hoe een kind zijn of haar lichaam beter leert kennen en beheersen dan voel ik trots en vuur. Als ik zie dat kinderen door de omgang met paarden zich beter leren concentreren en hun schoolresultaten verbeteren, dan zie ik blije ouders en een kind waar het zelfvertrouwen van groeit. Als ik zie hoe een kind zijn of haar emoties leert benoemen en er leert mee omgaan, dan zijn onze zielen blij en voel ik dankbaarheid. Als ik zie hoe een kind zomaar de verbinding met het universum en zijn wezens aangaat, samen met een paard, dan ervaar ik de verwondering voor het leven en voel ik grote vreugde.

Alles begint bij eigenwaarde. “Vind ik mezelf waardig om gelukkig te zijn? Ben ik mooi genoeg van binnen om te kunnen zijn wie ik werkelijk ben? Mag ik stralen?”. Het antwoord is JA.

Het blijft me steeds weer ontroeren als ik zie hoe een diepe verbinding kinderen en paarden kunnen aangaan. En hoe vanuit die verbinding, die samenwerking die ze aangaan, hun krachten groeien. Dit zowel bij de kinderen als de paarden.

Waar ik heel duidelijk voor wil staan is dat ook mijn paarden vrij zijn. Zij kunnen dus weigeren om een sessie mee te doen of tijdens een sessie aangeven dat het genoeg is. Dit wordt steeds gerespecteerd!

Wat kunnen wij aanbieden?

Bij Equi Spirit kunnen kinderen & tieners thuiskomen in een veilige, natuurlijke omgeving. Een plek waar ze kunnen verbinden met de natuur, de paarden en zichzelf. Een plek waar ze de magie & verwondering van het leven mogen ervaren.